Reactie ouders
 • “Snuffie has become family to us in the last years. We brought to Snuffie our oldest son when he was 3 months old and he is now already in the primary school. Our youngest son is now in Snuffie for two years. We truly believe that Snuffie has contributed in the development of our children, socially and emotionally.  The staff is extremely warm, creating a very secure and warm atmosphere to the children. They care a lot for the children and they pay a lot of attention to their needs and developments. You feel that your child is in good caring hands. At the same time, they keep the parents well informed and they like to include the parents  in some activities such as the “reading week”.
  We strongly recommend Snuffie to all parents. You will never regret bringing your children here.”

  Reactie moeder
 • “Mijn zoontje gaat nu ruim een jaar naar Snuffie en wij zijn er heel erg blij en tevreden! Wij zijn overgestapt van een kinderdagverblijf waar wij niet zo tevreden waren. Jonah vond het daar helemaal niet fijn en huilde veel. Hij werd er , naar mijn gevoel, een beetje aan zijn lot overgelaten en er werd, heel anders dan wat het beleid men voorspiegelde, nauwelijks gekeken naar de individuele behoeften van de kinderen.

  Snuffie voelde vanaf de eerste dag helemaal anders. Naomi en Nelleke, de vaste leidsters, probeerden Jonah echt te leren kennen en deden hun best erachter te komen wat hij nodig had om te wennen. In Jonah’s geval betekende dat, dat ze hem in het begin heel vaak op schoot moesten nemen omdat hij zich nog niet veilig voelde in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Op deze manier kreeg hij langzaam zijn zelfvertrouwen terug en leerde hij dat het ook leuk kon zijn in een groep. Op het moment dat Jonah eraan toe was werd hij steeds meer  “los gelaten” en begon hij steeds meer zelfstandig te spelen met de andere kinderen. Jonah voelt zich nu helemaal thuis en dat merk je aan hem. Als ik Jonah ophaal is hij  vrolijk en zit hij lekker te spelen of danst hij door de kamer (want ze draaien ook vaak muziek). Ik heb vanaf het begin het gevoel gehad dat ik hem met vertrouwen kon achterlaten en dat hij in goede handen was.

  Er heerst een prettige en warme sfeer bij Snuffie. De kinderen zijn lief tegen elkaar en als er toch kleine conflicten ontstaan dan wordt daar meteen goed op gereageerd. Dit zorgt voor rust in de groep. De kinderen leren ook hoe ze zelf dingen kunnen oplossen onder elkaar. Zelfstandig worden is een belangrijk doel bij Snuffie. Zo leren ze, zodra ze eraan toe zijn zoveel mogelijk zelf te doen: eten met bestek, schoenen, jassen aantrekken, handen wassen, etc. Het is heel fijn om te zien dat de kinderen op deze manier actief gestimuleerd worden. Anders dan wat ik bij vele andere dagverblijven heb gezien, wordt er niet alleen op je kind gepast maar helpen ze het te groeien op een manier die bij hem of haar past.

  Snuffie lijkt een beetje op een grote gezellige familie. Bij mooi weer gaan ze met zijn allen vaak op stap, naar de speeltuin aan de overkant of soms ‘’erop uit” naar een speeltuin verderweg of naar de kinderboerderij.

  De ruimte van Snuffie ziet er op het eerste gezicht misschien eenvoudig uit. Het is niet een dagverblijf dat meteen indruk maakt met haar omvang of uiterlijk en dat is jammer, want daarom ontsnapt het vaak aan de aandacht bij  “zoekende ouders” . Ook ik ben in eerste instantie voor een ander kinderdagverblijf gegaan en gelukkig, op aanraden van een moeder uit de buurt, toch bij Snuffie terechtgekomen. Hier heb ik geleerd dat het uiterlijk niet het belangrijkste is maar dat het echt de kwaliteiten van de leidsters zijn die de opvang bepalen.

  Ik zou Snuffie aan iedereen van harte aanbevelen! Bij Snuffie werken ze met hun hart en met liefde voor de kinderen. Ik gun elk kind de kans om in zo’n warme omgeving de dag te kunnen doorbrengen en elke ouder het fijne gevoel dat je met een gerust hart je kind kunt achterlaten als je naar je werk gaat!”

  Reactie moeder
 • “Ik kan Snuffie meer dan aanraden! Snuffie is een intieme, warme, vertrouwde plek die mijn zoon liefdevol heeft ondersteund in zijn eerste 4 jaar! De gedreven leiding blijft gemotiveerd omdat ze constant zichzelf blijven uitdagen en ontwikkelen. Ook de overgang naar de grote school is heel erg goed begeleid!

  Reactie moeder
 • “Meer dan 4 jaar geleden liepen wij met de kinderwagen door de Lekstraat. Toevallig was er net een open dag bij KDV Snuffie. Bij binnenkomst werden wij meteen gegrepen door de hartelijke ontvangst. Vooral de aandacht die onze dochter kreeg was voor ons doorslaggevend. We zijn nooit meer weg gegaan. Onze dochter was één van de eerste kindjes op de opvang en nu zit ook onze zoon alweer jaren op Snuffie. De kleinschaligheid heeft ons altijd aangesproken. De groep en de ruimte is overzichtelijk en schoon. Er wordt veel aandacht besteed aan het voorbereiden van de kinderen op het basisonderwijs. Zowel op het gebied van leermethoden als op sociaal gebied. Ook krijg je regelmatig 10 minuten gesprekken waar ze uitgebreid ingaan op de ontwikkeling van je kind. Maar het grootste voordeel vinden wij toch wel dat de 2 vaste leidsters er elke dag zijn, al vier jaar lang. Ze zijn betrokken, zorgzaam en lief voor de kindjes. Ook zijn er altijd ‘4-ogen’ op de groep en ze houden zich strikt aan het maximaal aantal kinderen per dag. De groepen zijn verticaal, iets wat wij ontzettend leuk en leerzaam vinden voor de kindjes. Hierdoor leren ze zowel omgaan met baby’s en ze trekken zich op aan de grotere kindjes.
  Kortom wij hebben zeer goede ervaringen met KDV Snuffie op de Lekstraat!”

  Reactie moeder
 • “Snuffie is voor onze dochters een tweede thuis, iedereen is erg betrokken bij de kinderen. Er wordt veel gedaan aan de ontwikkeling van kinderen, elke maand een thema van Puck & Co., samen spelen en veel aandacht voor het ontwikkelen van eigen zelfstandigheid.
  De leidsters werken al meerdere jaren samen, met weinig tot geen wisselingen. Hierdoor zien onze dochters steeds dezelfde, vertrouwde gezichten en bouwen ze een band op. Kortom, een fijn KDV!”

  Reactie moeder